MOJA PRIČA

Otvorena sam i spremna za svako
dobro koje mi Univerzum pruža.

Ana Čizmić

sertifikovani Heal Your Life-coach

Rođena sam u Beogradu, a zahvaljujući divnim životnim putevima školovala sam se i u Nemačkoj i Švedskoj.

Govorim engleski, nemački i švedski jezik. Po struci sam diplomirani pravnik, specijalista poslovne psihologije. Preko 15 godina radim na poslovima u oblasti ljudskih resursa (Human Resources) iz čega je proisteklo bogato radno iskustvo u radu sa ljudima.

Na put intenzivne samospoznaje sam zakoračila pre nekoliko godina…

Kao i svi, i ja sam imala dosta izazova u životu i mislila sam da ih lako rešavam. Uvek sam nekako gledala da iz svake situacije koja je teška izađem što pre i dođem do rešenja. Držala sam se principa da svaki problem ima svoje rešenje, što je tačno, racionalno i uglavnom vodi napred, ali sam stvari više rešavala „spolja“, a neke važne znakove veoma često sam prenebregavala, ili ih uopšte nisam videla.

MOJA PRICA

Sve dok mi nije postavljena dijagnoza (rak dojke) i određena terapija, nisam razumela šta je to sve što nisam rešavala u sebi. Bila je to velika prekretnica u mom životu, potpuno jasan znak koji je stajao preda mnom i koji sam ovog puta jasno videla.

Bila sam ozbiljno emotivno poljuljana. Zašto baš meni? Jesam li ja baš zalužila ovakav ishod? Šta sam to pogrešno radila? Da li me to Bog kažnjava? Kako sad iz ovoga?

Čitajući literaturu na temu samopomoći i ličnog razvoja, naišla sam na jedno objašnjenje: „Dobrobit je temelj ovog Univerzuma i mi smo tvorci naših života“ („Traži i dobićeš“ – autori Ester i Džeri Hiks).

Kako? Mi našim mislima šaljemo vibracije Univerzumu, Bogu…, a zauzvrat dobijemo odgovor na tu vibraciju. Tako, ako su nam misli negativne, ispunjene našim strahovima, mi Univerzumu upućujemo vrlo jaku vibraciju i kao odgovor na to dobijemo upravo ono od čega smo toliko strahovali.

Meni se dopala ova koncepcija – da mi svojim mislima kreiramo naš život. Samim tim mi možemo da utičemo na svako polje u našem životu, ne samo na zdravlje.

Sledeće veoma važno objašnjenje koje sam našla u knjizi Lujize Hej je bilo da treba da naučimo da više volimo sebe. Pristup Lujze Hej je bio nešto što je meni u potpunosti odgovaralo – da mi svojim mislima kreiramo naše živote, da ono što mi verujemo o svom životu postaje naša istina, da nam se ono što dajemo i vraća, da smo svi vredni ljubavi i da je prihvatanje nas samih takvi kakvi jesmo ključ pozitivnih promena i napretka.

Tek tada sam počela da se istinski budim… svesna da stojim na svom putu ličnog razvoja i da se osećam sjajno. Tim putem i dalje koračam.

U međuvremenu sam pohađala obuku i postala licencirani HealYourLife (po metodi Lujze Hej) trener i lajf kouč sa željom da pomognem drugima da zajedno osvetlimo njihov životni put i da uvide koliko život može biti čaroban i divan, baš kao što je moj danas.

Jedan od najbitnijih principa koje sam od tada usvojila i koji je sada sastavni deo mog bića jeste da je jednostavan život – divan život.

Pa je moj glavni životni moto postao: zašto komplikovano, kad može jednostavno.