O LUJZI HEJ

LUJZA HEJ

Lujza Hej je jedna od najpoznatijih motivacionih govornika i začetnik metoda samopomoći kada je lični razvoj u pitanju.

Njen otvoren i pozitivan pristup pomogao je mnogim ljudima širom sveta. Inspirisala je ljude svojim tehnikama i alatima da započnu promene u svojim životima. Njen osnovi pristup počinje od toga da postanemo svesni obrazaca koji su deo našeg života i koji ne doprinose našoj dobrobiti, kao i da shvatimo da promenom tih obrazaca možemo da unapredimo kvalitet svog života. Okosnica filozofije Lujze Hej je da naučimo da volimo i prihvatimo sebe, jer jedino tada možemo da napravimo pomake na svim poljima – u ljubavi, u odnosima sa roditeljima i decom, u poslu, na zdravstvenom planu itd.

lujzi-hej

Njen život od najranijeg detinjstva nije bio nimalo jednostavan. Naprotiv, detinjstvo joj je obeleženo zlostavljanjem, ranom trudnoćom i odlaskom od kuće u potrazi za boljim životom ispunjenim ljubavlju. Međutim, njen put ličnog razvoja počinje tek u nekim četrdesetim godinama, nakon razvoda.

Ona je takođe, zahvaljujući svojim alatima, verom u njih, kao i svojom jakom voljom i disciplinom, uspela da izleči sebe od raka.

U toku svog rada sa ljudima, shvatila je da smo skloni da ponavljamo određene mentalne obrasce, koji intenzivnim ponavljanjem mogu da doprinesu pojavi određenih bolesti. Zahvaljujući njenom proučavanju veze uma i tela, nastala je njena prva knjiga pod nazivom „Iscelite svoje telo“.

Kasnije je napisala svoju prvu knjigu „Izlečite svoj život“ koja je početkom osamdesetih godina prošlog veka doživela veliku popularnost, koja je objavljena još jednom 20 godina kasnije. U međuvremenu, osnovala je svoju izdavačku kuću koja se od jedne male firme razvila u svetski poznato izdavačko preduzeće koje pored knjiga čiji je Lujza autor izdala knjige i mnogih drugih poznatih autora iz oblasti samopomoći, kao što su: dr Vejn Dajer, dr Kristina Nortrup, dr Patriša Krejn, Dorin Virtju, Robert Holden, Mona Lisa Šulc i mnogi drugi.

Lujza je uživala u životu koji je kreirala i svoje mirne penzionerske dane ispunjavala  radom u bašti u svom domu u San Dijegu.

Njena duša je ispunila svoju potrebu 30. avgusta 2017. godine, kada je Lujza Hej napustila ovaj fizički svet i nastavila put u večnost.